Cidonijos

Technika: Akvarelė - popierius
Dydis: 43x56 cm
852,00 €

Mokėkite iš karto, arba 4 įmokas po 213,00 €

Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Aprašymas

Paveikslas priskirtas rinktinių kūrinių kolekcijai "Meno kolekcionieriams"

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Autorius

Sakoma, kad menas pamėgdžioja gyvenimą, bet Arūno Vilkevičiaus kūriniuose tas pamėgdžiojimas toks įtikinamas, kad kone įtikinamesnis už pačią tikrovę.

Vaikystėje, kaip ir daugelis vaikų, Arūnas mėgo piešti ir tapyti. Menininkas užaugo Užupyje, todėl Užupio ir viso Vilniaus senamiesčio gatvės, bažnyčios, Vilnelė ir ją supanti gamta buvo jo “modeliai”.  Jau tada jo siela troško kūrybos ir degė begaliniu noru jį supantį pasaulį ir sukeltus jausmus bei emocijas perkelti ant drobės ar popieriaus. Bet kaip jis pats sako – tada tai buvo tiesiog vaikystės hobis. 

Lieti akvarele Arūnas pradėjo 2016 metais. Tiesiog gyvenimas paįvairino kasdienybę tam tikrais įvykiais – atėjo laikas sustoti, paklausyti savo vidinio balso, kuris ir pašnabždėjo, kad metas didesniems iššūkiams… Taip šalia kitų darbų pamažu, nedrąsiai, atsirado tapyba akvarele. Būtent akvarelė ir jos kaprizingumas, praktiškai nepaliekantis vietos klaidoms, bei tuo pačiu jos lengvumas ir neribotumas tapo Arūno nauja jo meninės saviraiškos priemone. 

Dailininko darbuose vyrauja moters kūno ir gėlių motyvai - temos tokios pat subtilios kaip ir pati technika. Kadangi ji reikalauja daugybės darbo valandų, dailininkas savo modelius fotografuoja ir vėliau iš savo padarytų nuotraukų tapo studijoje. Per šiuos subjektus siekiama atskleisti gamtos grožį ir tobulumą. Atkreipkite dėmesį, kad moterų figūras retai supa koks nors konkretus fonas, nebent gamta kaip "Gyvenime tėkmėje", kur vaizduojamas harmoningas gamtos ir žmogaus santykis, kituose aktuose jas supa balzgana šviesa. Santykis su žmogaus kūnu čia pagarbus, kupinas susižavėjimo ir kone sakralus. Ir gėles dailininkas tapo nelyginant portretus - išskirdamas vieną ar kelis žiedus, stengdamasis perteikti jų nuotaiką ir charakterį.

Autorius atvirai prisipažįsta, kad nors jam ši kelionė išvien su akvarele yra pilna baimių, bandymų, ieškojimų, pokalbių, menininkams labai gerai pažįstamų nusivylimų savimi, ieškant tobulybės, būtent ji, akvarelė, suteikia jo kūrybai ir gyvenimui pilnatvę, savęs ir jį supančios aplinkos bei žmonių pažinimą ir supratimą kad tobulybės tiesiog nėra...

Menininko darbai kol kas mažai pažįstami Lietuvos meno mylėtojams, nors jis yra gana dažnas tarptautinių meno renginių ir konkursų dalyvis bei prizinių apdovanojimų laimėtojas. Jo darbai nuo 2018 kasmet buvo apdovanoti aukščiausiais laimėjimais Amerikos meno apdovanojimuose, 2019 ir 2020 metais jis dalyvavo tarptautinėje akvarelistų parodoje/festivalyje Fabriano in Acquarello (Italija) ir jo darbas „Rudens simfonija” atrinktas į keliaujančią festivalio parodą bei šiuo metu eksponuojamas Fabriano akvarelės muziejuje. Arūnas taip pat yra pasaulinio lygio 14 ir 15 realistinio meno konkursų, kuriuos organizuoja Tarptautinis ARC salonas (International ARC Salon Competition) finalininkas, jo darbas „Rasa...The Moment...” išspausdintas 14-ame ARC Salono kataloge.  Menininkas nuo 2020 metų yra Pasaulinės meno akademijos (Mondial Art Academia, Prancūzija) narys bei bei akademijos organizuoto konkurso 2021 metais bronzos medalio laimėtojas už darbą “Minčių sūkuryje”. Meninkas nuolat ieškodamas iššūkių 2021 metais dalyvavo Australijoje organizuotame miniatiurų konkurse su darbus “Žvilgsnis” (25mm x 38mm) ir buvo apdovanotas pagrindiniu Best in Show prizu. Arūno darbai 2021 ir 2022 metais išspausdinti meno kataloge Guía de Arte "LEONARDO" (Ispanija), jam suteikti Tarptautinio akvarelės meistrų aljanso (IMWA – International Masters of Watercolour Alliance) meistriškumo apdovanojimai. Autorius 2017 ir 2022 metais surengė personalines savo darbų parodas Vilniuje, jo darbai ekponuoti meno galerijose Suomijoje, Ispanijoje, Lenkijoje, Slovenijoje, Italijoje.



Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija