Life of still life nr.47

Technika: Skaitmeninė spauda ant klijuoto medžio plokštės (fanera), 2016
Dydis: 40x40 cm
148,20 €
Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Autorius

Monika Požerskytė (g. 1981) – jaunosios lietuvių fotografų kartos atstovė. 

"Life of Still Life" serijoje Monika foto aparatu daro tai, ką dailininkai šimtmečiais darė ant drobės - fiksuoja įvairius gamtos objektus natiurmorto (pranc. nature morte - mirusi gamta) žanre. Kaip ir senųjų olandų meistrų kūriniuose, taip ir Monikos nuotraukose pabrėžiamas gamtos negyvumas, matyti, kaip ji vysta, raukšlėjasi, džiūsta, traukiasi ir blunka. Visa menininkės kūryba persmelkta romantiškos nostalgijos, suvokimo apie gyvybės trapumą, kurį ypač išryškina prigesinta, tarsi pablukusi, šiltus ir šaltus atspalvius derinanti autorės paletė.

Menininkės kūriniai taip pat išsiskiria savo medžiagiškumu - skaitmeninės nuotraukos spausdinamos ant faneros plokščių. Tradicinės tapybos žanras ir dažniausias pagrindas (medžio plokštė)  skaitmeninės manipuliuotos nuotraukos formate suskamba visiškai naujai. Medžio faktūra menininkės kūriniams suteikia šilumos ir jaukumo. 

1999 – 2005 m. Vilniaus dailės akademijoje studijavo Fotografijos ir medijos meno studijų programose, įgijo bakalauro diplomą ir magistro mokslinį laipsnį. Nuo 2001 m. dalyvavo daugiau nei 30 grupinių parodų Lietuvoje, užsienio šalyse Rytų ir Vakarų Europoje, Skandinavijoje. Daugiau nei 10 metų dirba socialinės ir komercinės fotografijos srityse, bendradarbiauja su žinomais Lietuvos mados dizaineriais, leidiniais, reklamos agentūromis, verslo kompanijomis. Nuo 2003 m. Lietuvos fotomenininkų sąjungos narė. 2005 m. M. Požerskytei suteiktas Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos Meno kūrėjo statusas. Tais pačiais metais surengta pirmoji autorinė paroda „Įkvėpimas arba pati sau mūza“.Tais pačiais metai įteiktas Lietuvos Fotomenininkų Sąjungos „Jaunoji Lietuvos Fotomenininkė“ prizas. 2005 m., 2006 m. ir 2015 m. suteikta individuali valstybės stipendija. 2006 m. Monika pelnė Lietuvos fotomenininkų sąjungos apdovanojimą „Jaunoji Lietuvos fotomenininkė“. 2005 – 2006 m. dirbo spaudos fotografe didžiausiame Lietuvos dienraštyje „Lietuvos rytas“. Nuo 2006 dirba profesionalia fotografe „Pix studijoje“. 2011 – 2014 Vilniaus dizaino kolegijoje dėstė portretinę fotografiją, vadovavo studentų baigiamųjų darbų projektams. Įsimintiniausi projektai – „Ikvėpimas arba pati sau mūza“ (2005) „Degantis žmogus“ (2009), „Keturi“ (2013), „Cirkas“ (2014 – 2015). Fotoprojektas „Keturi“ yra pelnęs specialųjų prizą už Lietuvos meno istorijos įprasminimą.

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija