Pusryčiai su Vydūnu

Technika: Ofortas, 2018 m.
Dydis: 30x30 cm
285,00 €
Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Aprašymas

Paveikslas priskirtas rinktinių kūrinių kolekcijai "Meno kolekcionieriams"

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Autorius

Ugnė Žilytė gimė 1979 m. Vilniuje, dailininkų ir literatų šeimoje. 1997 m. baigė Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų  mokyklą, grafikos specialybę. Vilniaus dailės akademijoje studijavo grafiką – estampą, 2004 m. įgijo menų magistro laipsnį.

Nepaisant to, kad senosios giliaspaudės grafikos technikos praranda savo populiarumą lygiai kaip ir akademinis piešinys, būtent juos U. Žilytė renkasi kaip savo išraiškos priemones ir tokiu būdu šiuolaikiniame kontekste tampa išskirtine autore. Paklausta, iš kur tokia meilė realistiniam piešimui, menininkė pasakoja: "Kai buvau vaikas, dažnai sirgdavau. Tėvas tada iliustruodavo vaikiškas knygeles – realistiškai, labai tikroviškai, kaip kad ir patinka vaikams. Manęs sergančios aplankyti atėjusi gydytoja susiruošė išrašyti receptą, o kad būtų patogiau – pasikišo šalia buvusią knygelę. Ir labai sutriko, kai kelissyk nesėkmingai mėgino sugriebti joje nupieštą sąvaržėlę… Daiktai ir žmonės tėvo piešiniuose atrodydavo kaip gyvi! Man tai buvo pats didžiausias stebuklas – norėjau taip mokėti ir aš."

Per stiprų piešinį ji pasakoja istorijas, dėlioja siužetus, kuriuose keliais sluoksniais persidengia kultūrinės ir socialinės nuorodos, įvairūs simboliai, tuščiai dekoratyvių detalių šiuose kūriniuose nerasite. Matydami kūrinių pavadinimus greitai pastebėsite, kad daugybė menininkės kūrinių įkvėpti lietuviškos literatūros pasaulio. 

U. Žilytė dėsto akademinį piešimą ir grafiką Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų  mokykloje, kultūros savaitraščio „Literatūra ir menas“ dailininkė. Lietuvos dailininkų sąjungos narė, nuo 2014 m. „Slaptųjų piešėjų draugijos“ narė. Dalyvauja parodose Lietuvoje ir užsienyje nuo 2001 m., grafikos meno bienalių ir kitų konkursų laureatė.

 Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autoriaus kūrinių yra muziejuose

Autoriaus kūrinių yra muziejuose