Pajūrio regėjimai. Vėliava

Technika: Aliejus - drobė
Dydis: 70x100 cm
1 545,00 €

Mokėkite iš karto, arba 4 įmokas po 386,25 €

Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Kūrinys interjere
Mastelis:

1cm = 14,5cm

Pakeisti paveikslo dydį
Pakeisti kambarį
Įkelti savo kambarį
Pagalba
Autorius

„Kurdamas aš nesistengiu nieko nustebinti, tiesiog ieškau gylio, dieviškumo ir šviesos. Mano paveikslai – erdvių, vizijų, regėjimų atspindžiai, gerokai nutolę nuo realistinio peizažo. Tapau greičiau vaikystės sapnų, praeitų ar būsimų gyvenimų fragmentus, kurie byloja, jog laiko nėra. Auksiniuose ar purpuriniuose bangelių peiliuose, žydinčiose saulėse, tirpstančiuose, tarsi vaškas, debesyse jaučiu Didžiają Jėgą, sukūrusią mus ir viską kas mus supa," - pasakoja autorius.

Žvelgdami į Simono Gutausko peizažus neabejotinai pastebėsite vieną bendrą bruožą - šviesą. Šviesa čia yra pagrindinis vaizdavimo objektas, nesvarbu, ar ji būtų ryški, ar prigesusi, jai tenka didžiausias emocinis krūvis, todėl negalime kalbėti apie šio autoriaus kūrybą nekalbėdami apie šviesą. Ji nustato viso darbo nuotaiką, matyti, kaip dailininkas su malonumu žaidžia ne tik gaisais danguje, bet ir jos atspindžiais vandens paviršiuje (ne veltui vandens motybas toks dažnas). Tačiau ten, kur šviesa, visada bus ir šešėlis - šis kontrastas tik dar labiau išryškina šviesos magiją ir kuria stebuklingą, paslaptingą atmosferą. Jei garsusis Klodas Monė prieš daugiau mažiau šimtą metų sakė "Aš noriu nutapyti šviesą", tai S. Gutauskas energingai jam pritartų.

O šis susidomėjimas šviesa autoriui visiškai natūralus ir  ateina ne tik iš susižavėjimo impresionistais, bet ir pirmosios vitražo specialybės. Ir dabar įsižiūrėję pastebėtumėte, kad šie peizažai išties labai vitražiški - atkreipkite dėmesį, kokios ryškios spalvos, kokios konstruktyvios formos, tiršti, netgi apčiuopiami potėpiai, kuriantys skulptūrinį reljefą. Tačiau ši sintezė visiškai organiška ir tobulai tarnauja bendram meniniam sumanymui.

Na ir galiausiai, kalbant apie patį peizažą, norime atkreipti jūsų dėmesį, koks švelnus ir pagarbus yra tapytojo žvilgsnis į jį supančią gamtą, su kokiu atidumu, kruopštumu ir meile gula kiekvienas potėpis. Gamta Simono Gutausko tapyboje yra slėpininga, peržengianti žmogaus pažinumo ribas, talpinanti savyje laikinumą ir amžinybę ir atimanti žadą. Nebeajojame, kad ir jūs tą pajusite.



Simonas Gutauskas gimė 1965 02 02 Vilniuje. 1982 m. baigė M.K Čiurlionio meno mokyklą, 1990 m. – Valstybinį dailės institutą (dab. Vilniaus dailės akademija), įgijo dailininko monumentalisto specialybę. Nuo 1999 m. priklauso Lietuvos dailininkų sąjungai. Dirba vitražo ir tapybos srityje, yra surengęs per 30 personalinių parodų Lietuvoje. 

Dailininko darbų yra privačiose kolekcijose Lietuvoje, JAV, Švedijoje, Šveicarijoje, Vokietijoje, Lenkijoje.

 Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Patenka tarp TOP 15 platformoje esančių autorių

Patenka tarp TOP 15 platformoje esančių autorių