Senasis Vilnius

Technika: Grafika
Dydis: 37x53 cm
96,00 €
Su mokesčiais
Rekomenduoja laimingi klientai
Kainos siūlymas
Paprašyti daugiau kūrinio nuotraukų

Aprašymas

Paveikslas priskirtas rinktinių kūrinių kolekcijai "Meno kolekcionieriams"

Pristatymas

Lietuvoje paveikslus atveža kurjerių kompanija ir tai užtrunka 2-3 darbo dienas po išsiuntimo. Jeigu reikia paveikslo greičiau, susisiekite su mumis - rasime greitesnį sprendimą! Jeigu nenorite mokėti už siuntimą, paveikslus galite atsiimti mūsų galerijose Kaune arba Vilniuje.

Meno kūriniai yra vienetiniai, todėl būtinai prieš atvykdami pasiskambinkite ir įsitikinkite, kad jūsų užsakymas paruoštas.

Jeigu siunčiate paveikslą ne į Europos Sąjungą, Jūsų valstybė gali priskaičiuoti papildomą importo mokestį. Tokiu atveju, už importo mokesčio susimokėjimą yra atsakingas gavėjas.

Grąžinimas

Taip, paveikslus grąžinti galima! Mūsų pagrindinis tikslas - padėti surasti Jums tą vienintelį meno kūrinį, kuris tikrai patinka ir tinka - juk tai yra daiktas, kuris puoš namus ilgą laiką, o galiausiai bus perduodamas ir ateities kartoms.

Nors pagal įstatymą meno kūrinių grąžinti negalima (tam reikalingas pardavėjo sutikimas), nesijaudinkite - jei suabejojote praėjus ne daugiau negu 30 dienų nuo meno kūrinio įsigyjimo datos, susisiekite su mumis - priimsime kūrinį atgal ir grąžinsime pinigus arba pasiūlysime išsirinkti kitą iš mūsų meno platformos!

Daiva gimė 1968 m. Vilniaus mieste, kuriame užaugo, baigė vidurinę mokyklą ir pradėjo tolimesnes studijas Justino Vienožinskio menų mokykloje. 1995-aisiais įstojo į VDA studijuoti scenografijos specialybės, bet po pusantrų metų susižavėjo grafikos sritimi. Šis susidomėjimas peraugo į tolesnes dalyko studijas ir 2000-aisiais, vadovaujama profesoriaus Leono Lagausko, įgijo menų bakalauro laipsnį, o 2002-aisiais jai buvo suteiktas menų magistro diplomas ir Daiva tapo Lietuvos dailininkų sąjungos nare.

Nuo tada Daivos kūryba stebina ne tik kruopštumu, bet ir neišsemiama fantazija. Daivos Staškevičienės paveiksluose organiškai susipina žmonių figūros, augalų motyvai, miestų fragmentai, įvairiausi raštai ir dekoratyvūs elementai. O svarbiausia, kad nė viena detalė šiuose darbuose nėra atsitiktinė - kiekviena kažką simbolizuoja, savyje talpina prasminio kodo dalelę. Atkreipkite dėmesį, kad neretai tarp jų įsipina ir lietuvybės simboliai, tačiau jie neturi jokio nostalgiško nusaldinimo, priešingai - tai nuorodos į pamatines tautos vertybes. Tyrinėjant gausias Daivos kūrinių detales, per jas galima nuolat atrasti vis naujas darbų prasmes.

Nenuostabu, kad dailininkės kūriniai ilgus metus buvo plačiai naudojamas šalies reprezentacijai; teikiami reikšmingiems Lietuvos ir užsienio veikėjams. Tarp 2001 ir 2005 darbai vaizduojantys Vilniaus senamiestį, buvo įteikti tarptautinės konferencijos “WoMen and Democracy, Reykjavik-Vilnius”  bei NATO kongreso nariams. 2017 metais Vilniaus monetų kalykla išleido sidabrinį medalį su autorės darbu. Paskutiniais metais (2020), autorės darbai atrinkti praplėsti prabangių šilko skarų liniją su žymių lietuvos menininkų kūriniais, tarp kurių ir M. K. Čiurlionis. Kūrybinės veiklos metų eigoje autorės kūriniai neretai naudoti knygoms bei kitiems leidiniams ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Daiva yra surengusi 22 personalines parodas, įskaitant paskuninę virtualią parodą vykusią pandemijos metu 2020 gruodžio 1-31 dienomis Galerijoje Paveikslai.lt. Menininkės darbai taip pat eksponuoti kituose grupinėse Lietuvos ir užsienio parodose. Nemaža dalis autorės darbų yra atliekami sudėtingomis ir laiko kainuojančiomis technikomis, todėl limituotas darbų kiekis dažnai patenka tiesiai į kolekcininkų rankas. Kūriniai yra iškeliavę į JAV, Kanadą, Vokietiją, Dididžiąją Britaniją, Olandiją, Jungtinius Arabų Emiratus, Rusiją ir kitas šalis.



 Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius yra Lietuvos Dailininkų Sąjungos narys

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija

Autorius turi oficialų Meno Kūrėjo statusą, kurį suteikia Lietuvos Kultūros Ministerija